Αθλητικά
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:57

Τρεις πάγκοι «άδειασαν» στο NBA

Η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε χθες και πριν συμπληρωθεί μια ημέρα, ξεκίνησαν οι... ανακατατάξεις στις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε χθες και πριν συμπληρωθεί μια ημέρα, ξεκίνησαν οι... ανακατατάξεις στις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Σακραμέντο Κινγκς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον 45χρονο τεχνικό Ντέιβ Γιέργκερ, αφού δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την πορεία των «βασιλιάδων».

Το Σακραμέντο ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο με 39 νίκες και 43 ήττες, κατέλαβε την ένατη θέση στη δυτική περιφέρεια και έμεινε εκτός των πλέι οφ, που ξεκινούν αύριο.

Ο πρώην τεχνικός των Μέμφις Γκρίζλις είχε αναλάβει τους Καλιφορνέζους το 2016, αλλά δεν κατάφερε να τους οδηγήσει σε θετικό ρεκόρ καμία από τις τρεις περιόδους που παρέμεινε, καθώς τις δύο προηγούμενες οι Κινγκς είχαν 32-50 (2016-17) και 27-55 (2017-18). 

Το Μέμφις απέλυσε τον Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, ενώ ο γενικός μάνατζερ της ομάδας, Κρις Γουάλας και ο αντιπρόεδρος Τζον Χόλιντζερ... υποβιβάστηκαν σε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και ειδικό σύμβουλο, αντίστοιχα.

Ο 40χρονος Μπίκερσταφ εργαζόταν στις «αρκούδες» από το Νοέμβριο του 2017, αρχικά ως υπηρεσιακός. Υπό την καθοδήγησή του οι Γκρίζλις ολοκλήρωσαν την σεζόν 2018-19 στη 13η θέση της δυτικής περιφέρειας, με επίδοση 33 νίκες και 49 ήττες.

Το... κακό τρίτωσε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που έδειξαν την πόρτα της εξόδου στον 61χρονο Λάρι Ντρου, ο οποίος είχε ενταχθεί στους «ιππότες» το 2014, ως βοηθός.

Μαζί με τους Φοίνιξ Σανς, οι Καβαλίερς κατέγραψαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, με απολογισμό 19 νίκες - 63 ήττες και αν δεν υπήρχαν οι χείριστοι Νιου Γιορκ Νικς (17-65) , θα ήταν τελευταίοι στην ανατολική περιφέρεια, στην πρώτη σεζόν τους χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.