Πολιτική
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 13:27

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γ. Ράλλη

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς και όλες οι Κοινοβουλευτικές επιτροπές, εις μνήμην του πρώην πρωθυπουργού, Γεωργίου Ράλλη.

«Ο πολιτικός κόσμος έχασε μια προσωπικότητα ήθους και έργων», τόνισε η πρόεδρος του Σώματος, ¶ννα Μπενάκη Ψαρούδα, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη, σε ένδειξη τιμής στην μνήμη του Γεώργιου Ράλλη, η Ολομέλεια της Βουλής, θα πραγματοποιήσει πολιτικό μνημόσυνο, παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Στο πολιτικό ήθος του πρώην πρωθυπουργού, και στην θετική -όπως είπε- παρουσία του, τόσο για την Δημοκρατία όσο και για την πατρίδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας.

«Η απώλεια του Γεωργίου Ράλλη είναι μόνο φυσική. Δεν έχει χαθεί ως παράδειγμα πολιτικής και δείγμα εμπράγματης απόδειξης», υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας

«Με συγκίνηση χαιρετίζω στο τελευταίο του ταξίδι έναν ευπατρίδη της Πολιτικής», τόνισε από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

«Η ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του Γεωργίου Ράλλη υπήρξαν, όπως αναφέρονται και στον τίτλο του βιβλίου του, «Ώρες Ευθύνης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τασσούλας.

«Ο Γεώργιος Ράλλης σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας θετικά και έπαιξε σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε τον Γεώργιο Ράλλη, δημοκρατικό πολιτικό, σημειώνοντας ότι «αφήνει βαθύ αποτύπωμα δημοκρατικής συμπεριφοράς».

ΑΠΕ - ΜΠΕ