Πολιτιστικά
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 14:32

Εβδομάδα αφιερωμένη στην ποίηση στο Forum της Fnac

Στην ποίηση είναι αφιερωμένη η εβδομάδα από 20 έως και 23 Μαρτίου στο Forum της Fnac. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την 21η Μαρτίου, η Fnac οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων τιμώντας την ελληνική δημιουργία και παρουσιάζοντας μερικούς από τους σημαντικότερους εν ζωή έλληνες ποιητές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ο Βασίλης Βασιλικός μας αποκαλύπτει και μια άλλη του ιδιότητα, περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα, αυτή του ποιητή.

Tο 2001 η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του τότε Προέδρου της Eταιρείας Συγγραφέων, Bασίλη Bασιλικού, υιοθέτησε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Σήμερα, ο γνωστός συγγραφέας παρουσιάζει για πρώτη φορά την έκδοση Tα Ποιήματα του Bασίλη Bασιλικού, έργο για το οποίο θα συνομιλήσει με τον ¶ρη Μαραγκόπουλο. Παράλληλα, ο Τίτος Πατρίκιος θα κάνει αναφορά στο έργο ενός άλλου σημαντικού έλληνα ποιητή, του Mιχάλη Kατσαρού.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ο Μιχάλης Γκανάς, ο γνωστός ποιητής και στιχουργός, διαβάζει αποσπάσματα από ποιήματά του και συνομιλεί με το κοινό. Ο Μιχάλης Γκανάς έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργο Νταλάρα, Νίκο Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου κ.α. Ανάμεσα στο ποιητικό του έργο ξεχωρίζουν ο «Ακάθιστος Δείπνος», «Τα γυάλινα Γιάννενα», «Ο ύπνος του καπνιστή» και η «Παραλογή», που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο το 1994.

Χορηγός Επικοινωνίας της Εβδομάδας για την Ποίηση είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση 101,3.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 21 Μαρτίου με τον ποιητή Γιώργο Μαρκόπουλο αναβάλλεται.