Πολιτική
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 16:30

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας

«Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πολιτική που ήδη είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε από τον προκάτοχό του Ν. Κακλαμάνη».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις Αβραμόπουλο για την πολιτική στον τομέα της Υγείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/16/1166961.htm .

Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «η "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" που αναγορεύεται σε στυλοβάτης της πολιτικής τους στην Υγεία - Πρόνοια δεν είναι άλλο από τη στήριξη των μονοπωλίων μέσω φοροαπαλλαγών και της δημιουργίας κοινωνικού - φιλανθρωπικού προφίλ στους εκμεταλλευτές του λαού».

«Όσο για τις πολυδιακηρυγμένες προσλήψεις των 4.000 εργαζομένων στην Υγεία και 1.000 στην Πρόνοια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της ¶ρτας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα, σημειώνοντας παράλληλα πως ο υπουργός δεν δεσμεύθηκε για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων (μονίμους, πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης) με τις νέες διακηρυγμένες προσλήψεις.

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να εντείνουν την πάλη τους για Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.