Πολιτική
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων, ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέχρι μέτριους. Θερμοκρασία: Από 5 εώς 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές από τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει πρόσκαιρα το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, προβλέπει αρχικά για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγίου . Τοπικές καταιγίδες και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Σταδιακά όμως και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Πρόσκαιρη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνεόυν στα δυτικά ασθενείς, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι που γρήγορα θα εξασθενήσουν και αργότερα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.