Πολιτική
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 16:36

Παραίτηση Αλογοσκούφη ζήτησε ο Παπανδρέου (1)

Αντιστροφή του πολιτικού κλίματος,ως αποτέλεσμα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, διαπίστωσε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ομιλία της στην διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι η «αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει πριν απ' όλα στην συνείδηση των πολιτών» και εκτίμησε ότι αυτή δεν έχει περιστασιακό ή συγκυριακό χαρακτήρα, αποτυπώνεται στις μετρήσεις και εκφράζει από τη μια την ανασφάλεια που νιώθει ο πολίτης από την διακυβέρνηση της ΝΔ και από την άλλη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ «βγαίνει μπροστά» και εμπεδώνει την αλλαγή του κλίματος οικοδομώντας καθημερινά νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Η Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει αποκαλυφθεί το πρόσωπο της «νεοδεξιάς» διακυβέρνησης και τα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά της πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγούν στην ακρίβεια, την ανεργία, την ανισότητα, την ασφυξία στην αγορά και τα αδιέξοδα στην κοινωνία και τη νέα γενιά.

Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την παραίτηση Αλογοσκούφη με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι η ένταξή μας στην ΟΝΕ έγινε με απάτη. «Αν ο κ. Καραμανλής συμφωνεί, να το πει, ειδάλλως να ζητήσει την παραίτησή του», είπε ο κ. Παπανδρέου, που χαρακτήρισε απάτη την απογραφή, τα αποτελέσματα της οποίας, όπως είπε, ήταν «ο διασυρμός της χώρας, η αύξηση του ΦΠΑ, η ακρίβεια στην αγορά, η άρνηση του επιδόματος θέρμανσης, η μείωση των αυξήσεων στους μισθούς, οι χαμένες ευκαιρίες στην περιφέρεια, η μη καταβολή αυξήσεων στο ΕΚΑΣ και τον ΟΓΑ)».

Χαρακτήρισε την απογραφή και «Δούρειο Ιππο της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή», προσθέτοντας ότι «ήρθε η αρχή του τέλους της πολιτικής απάτης της απογραφής».

Για τις υποκλοπές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι αν δεν είχε αποφασίσει τη συγκάλυψη, οι ένοχοι θα είχαν βρεθεί και θα αντιμετώπιζαν τη δικαιοσύνη.

Στο στόχαστρο του κ. Γ. Παπανδρέου βρέθηκε και η αποφαση του ΚΥΣΕΑ κυβέρνησης για τα F-16 για τα οποία απηύθυνε στην κυβέρνηση δύο ερωτήματα: Με ποια κριτήρια το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά των 30 F-16 και με ποια κριτήρια αποφάσισε την ματαίωση της παραγγελίας των επιπλέον 10 F-16;

Αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις από εταίρους για να αγοράσει ευρωπαϊκά αεροπλάνα και να εξασφαλίσει έτσι την έγκριση του προγράμματος Σταθερότητας, ένα πρόγραμμα το οποίο, όπως είπε, κανείς δεν εμπιστεύεται.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση ο Γ. Παπανδρέου καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που απαξίωνε τους θεσμούς αποκρύπτοντας την υπόθεση των υποκλοπών πρότεινε την αναθεώρηση για να ξεφύγει από τη συζήτηση του προϋπολογισμού».