Πολιτική
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 17:45

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Θ. Ρουσόπουλος

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην αποκάλυψη ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε προεκλογικά την ανασφάλιστη εργασία των νέων, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Βενιζέλος σε χθεσινές του δηλώσεις επιχείρησε ανεπιτυχώς να διασώσει τα προσχήματα, ισχυριζόμενος ότι «η πρόταση του κ. Παπανδρέου προεκλογικά για την εργασία των νέων δεν ήταν μια πρόταση ανασφάλιστης εργασίας, αλλά μια πρόταση που περιελάμβανε και την πλήρη ασφάλιση των νέων εργαζομένων μέσα από τη δυνατότητα εξαγοράς με κρατική χρηματοδότηση».

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου -σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- στις 27 Φεβρουαρίου στη Βουλή επιχείρησε να αποπροσανατολίσει λέγοντας τα εξής:

«Μας κατηγορούν ότι εμείς προτείναμε, ότι εγώ πρότεινα, ανασφάλιστη εργασία. Κάθε άλλο. Και επιμένω σε αυτή την πρόταση. Δεν θέλατε να καταλάβετε αυτή την πρόταση, γιατί θέλετε μόνο να συκοφαντήσετε τις προτάσεις μας. Εμείς σας καλούμε και τώρα να την υιοθετήσετε, διότι τα χρόνια αυτά, μπορούν να εξαγοραστούν με την ενίσχυση από το κράτος ή κατά τη διάρκεια του συνολικού εργασιακού βίου, όπως είναι και η συνήθης πρακτική σε πολλές άλλες χώρες».

Η αλήθεια για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι όμως ξεκάθαρη και σκληρή, υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, παραθέτοντας αυτούσιο το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στις 20 Ιανουαρίου του 2004 στο Λαύριο:

«Όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι γονείς, δεν επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, δεν επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα».

«Είναι προφανές», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, «ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους πάντες».