Κοινωνία
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 18:37

Υπόθεση «μαφίας φυλακών»: Τη Δευτέρα η απολογία των δύο δικηγόρων

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου, που χειρίζεται την έρευνα.

Μεταξύ των μαρτύρων ήταν κι ένας που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014. Από τότε φέρονται να έχουν διενεργησει σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα. Ο συνήγορος του δικηγόρου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδηποτε εγκληματικη πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Παράλληλα, συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αφορά στην εκβίαση που έχει καταγγείλει ότι δεχόταν ο Αριστείδης Φλώρος για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντος δικηγόρου και της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου, ο Αρ. Φλώρος φέρεται να επανέλαβε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

naftemporiki.gr