Αθλητικά
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 19:34

Εξασφάλισε πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Α1 βόλεϊ εξασφάλισε απόψε (23/03) ο Ολυμπιακός.

Την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Α1 βόλεϊ εξασφάλισε απόψε (23/03) ο Ολυμπιακός.

Στο πλαίσιο της 21ης (προτελευταίας) αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και «σφράγισαν» την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα play offs του πρωταθλήματος.

Μεγάλο ντέρμποι έγινε στα πρώτα τρία σετ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το πρώτο με 25-21 και τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν σε 1-1 (25-21). Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να «καθαρίζουν» το τρίτο σετ, όταν προηγήθηκαν με 22-16, ωστόσο, οι Πειραιώτες κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να επικρατήσουν με 27-25.

Στο σημείο εκείνο οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για τον τελευταίο πόντο (δόθηκε υπέρβαση στον Φιλίποφ), τα πράγματα... ξέφυγαν στην εξέδρα με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για περίπου 10-15 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε δύο σετ για να εξασφαλίσει την πρωτιά κι από τη στιγμή που έγινε το 2-1 το υπόλοιπο μέρος του ντέρμπι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ δεν «χτύπησε» το ματς στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να κάνει «περίπατο» και με 25-15 πήρε και τη νίκη με 3-1.