Πολιτική
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 17:44

Ξεκάθαρες απαντήσεις για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν η ΕΥΠ έκανε παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας σημερινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Δεν αρκεί, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, η δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ΕΥΠ λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ υποψιάζεται ότι η ΝΔ γνώριζε εκ των προτέρων προθέσεις του κ. Παπανδρέου, όπως η περίπτωση της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά Γ. Αλογοσκούφη και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε θύμα υποκλοπών, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε: «δεν μπορώ να μιλώ για υποψίες και υπόνοιες. Αν και εφ' όσον υπάρξει λόγος να μιλήσουμε συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε συγκεκριμένα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα ποιός παρακολουθούσε και ποια ακριβώς είναι η λίστα των παρακολουθήσεων.

Στο δημοσίευμα των «Νέων» αναφέρεται ότι ειδικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων χωρίς τη συνδρομή των εταιρειών διαθέτει η ΕΥΠ από τη λήξη των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το μηχάνημα είναι δώρο των Αμερικανών και χρησιμοποιήθηκε και στην υπόθεση της παρακολούθησης και σύλληψης των Πακιστανών από μυστικούς πράκτορες.

«Η ΕΥΠ, όπως και όλες οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, λειτουργεί εντός των πλαισίων του νόμου», σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, και παρέπεμψε στο αρμόδιο Υπουργείο.