Πολιτική
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 19:17

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει αύριο την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, τόνισε σήμερα ο εκπροσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Για άλλη μία φορά, υπογράμμισε, η κυβέρνηση πλήττει τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ευνοεί τους τραπεζίτες και τις τράπεζες για τα ταμεία τους ή για να πουληθούν ευκολότερα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να μην κρύβονται πίσω από το νόμο Ρέππα γιατί αυτός, όπως υποστήριξε, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της τροπολογίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Αθανασάκης έκανε επίσης αναφορά στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» και το οποίο περιλαμβάνει διαπιστώσεις για την πορεία της οικονομίας την περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ που είναι σε μεγάλη διάσταση με την επίσημη γραμμή του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι το έγγραφο απογυμνώνει ακόμα περισσότερο την απογραφή και αποδεικνύει ότι δικαίως το ΠΑΣΟΚ την χαρακτήρισε πολιτική απάτη.

Ο Νίκος Αθανασάκης σημείωσε ότι πριν μπει το χέρι της κυβέρνησης για να δημιουργήσει την απάτη, τα πράγματα περιγράφονται από τους τεχνοκράτες στα έγγραφα ως έχουν, ή πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθιμένοι για την πολιτική απάτη της απογραφής, πρόσθεσε.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του πρώην και του νυν υπουργού Υγείας και επανέφερε ένα θέμα ηθικής τάξης, όπως το χαρακτήρισε, που αφορά στην ανάκληση από το Δημήτρη Αβραμόπουλο απόφασης που είχε λάβει ο Νίκήτας Κακλαμάνης -την ημέρα του ανασχηματισμού- για την οργάνωση της σίτισης νοσοκομείων, προϋπολογισμού 32 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Οι όποιες απαντήσεις δόθηκαν, παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης, δεν είναι πλήρεις, δεν είναι ξεκάθαρες και τα ερωτήματα απαιτούν απάντηση επί της ουσίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, χαμένα χρόνια και στην Υγεία τα δύο χρόνια που πέρασαν.