Πολιτική
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 21:17

Αθανασάκης: Εχουν ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας

Για διακίνηση ψευδολογιών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο και τον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/28/1171875.htm και πρόσθεσε ότι όσα αναφέρουν γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών «έχουν ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας».

Σημείωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των δηλώσεων Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, καθώς, όπως ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη δικαιοσύνη ότι στοιχεία διέθετε, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι θα συμβούν πολλά αν μιλήσει. Και κάλεσε τον κ. Βουλγαράκη να μιλήσει και να πει ό,τι νομίζει.

Ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε ότι ο κ. Βουλγαράκης έχει συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και προσδιόρισε: η πρώτη ευθύνη του κ. Βουλγαράκη ανέφερε είναι ότι ως επικεφαλής των υπηρεσιών, που έπρεπε να προστατεύουν και την κυβέρνηση και όποιον άλλο πολίτη της χώρας από υποκλοπές, δεν έπραξε το καθήκον του. Η δεύτερη ευθύνη του, είναι η συμμετοχή του στη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών και την οποία ο ίδιος ο υπουργός παρέπεμψε σε αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Απαντώντας, εξάλλου, σε σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχετικά με τον λόγο που εκφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τελευταία, ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να σοβαρευτούν.