Πολιτική
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 14:29

Παπανδρέου: «Ο μόνος που ζει το μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Καραμανλής»

«Ο μόνος που ζει το μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Καραμανλής. Ευρισκόμενος στη δική του κρυψώνα δεν ζει την πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η έλευση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή στη διακυβέρνηση της χώρας, οδήγησε σε διακοπή της αναπτυξιακής πορείας, ιδίως στην Περιφέρεια:

«Περικόψατε 3 δις. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις αυτή την διετία - και στη Θράκη, εγκαταλείφθηκε το πρόγραμμα για τα αντιπλημμυρικά έργα. Επί δύο ολόκληρα χρόνια, δεν ξεκίνησε κανένα νέο μεγάλο έργο στην Περιφέρεια, ενώ έχετε εγκαταλείψει το πρόγραμμα που σας αφήσαμε για χωροταξικές μελέτες. Σταμάτησε το πρόγραμμα σχολικής στέγης στην Παιδεία. Βρήκατε τελειωμένα έργα με εθνικούς πόρους και τα εντάσσετε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα λεφτά αυτά, όμως, δεν θα μπουν σε νέα έργα, αλλά θα κλείσουν τρύπες της απογραφής σας. Οι κορδέλες που κόβετε είναι έργα του ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθείτε με απάθεια το κύμα αποβιομηχάνισης. Αφήνετε ξεκομμένα τα νησιά μας από την ηπειρωτική Ελλάδα. Είστε η κυβέρνηση που αναγκάζει να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πλήττει το συμφέρον των αγροτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου στη ομιλία του κατά την πρό ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

«Δεν μπορείτε να κρύβεστε πια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Ο ψηφοφόρος που σας ψήφισε, συνειδητοποιεί ότι η ΝΔ είχε κρυφή ατζέντα», είπε προκαλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό:

«Βγείτε κύριε Καραμανλή στην Περιφέρεια - βγείτε αν τολμάτε να μιλήσετε με τον κόσμο. Βγείτε να πείτε πού είναι τα μεγάλα έργα».

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η «δίκαιη αναδιανομή» και η «απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην Περιφέρεια», από την εποχή των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων του Α. Παπανδρέου, μέχρι το Γ’ ΚΠΣ του Κ. Σημίτη. «Η λογική της διεκδίκησής μας αυτής, ήταν να συμμετέχουμε ισότιμα στις εξελίξεις, να διατηρήσουμε τον πληθυσμό μας στην Επαρχία. Εμείς είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά αυτό που ξεκινήσαμε, με ασφάλεια και σιγουριά. Όραμά μας είναι “η Ελλάδα των Περιφερειών”, προϋπόθεση, η ριζική διοικητική αποκέντρωση, η επένδυση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, μια πολιτική ολοκληρωμένης προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, με σχεδιασμό για κάθε περιοχή και υποδομές για να μπούμε στην ψηφιακή εποχή», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και πάλι στην απογραφή, υποστηρίζοντας ότι Eurostat δικαίωσε πανηγυρικά τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αν δεν είχε αλλάξει τη μέθοδο, δεν θα μπαίναμε σε επιτήρηση και κανείς, μα κανείς, δεν θα τολμούσε να κατηγορήσει την πατρίδα μας, κανείς δεν θα λοιδωρούσε την Ελλάδα, κανείς δεν θα έλεγε ότι είμαστε απατεώνες».

«Το κόλπο γκρόσο θα κυνηγά κι εσάς και την παράταξή σας. Ο λαός πληρώνει τα σπασμένα. Κάθε απόφασή σας πλήττει τους πολλούς και τους αδύναμους. Χαρακτηριστικό της υποκρισίας σας, ήταν η τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, που ευνοεί αδικαιολόγητα συγκεκριμένες τραπεζικές επιχειρήσεις και ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλους κλάδους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.