Πολιτική
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 15:15

Παπαρήγα: «Δεν μπορεί να υπάρξει περιφερειακή πολιτική όταν είναι αντιλαϊκή»

«Δεν μπορεί να υπάρξει περιφερειακή πολιτική όταν είναι αντιλαϊκή. Δεν έπαψε να υπάρχει η περιφερειακή ανισότητα, αντίθετα διευρύνεται».

Αυτό υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την περιφερειακή ανάπτυξη.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που λένε ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία μπορεί να είναι μια καλή εξειδίκευση των πολιτικών τους. Μας ενδιαφέρει να μην προχωρήσει και να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους. Δεν μπαίνουμε στη λογική τους για τον τρόπο άσκησης των πολιτικών τους. Θα το κάναμε μόνο αν συμφωνούσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά η κ Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Ο μόνος που μπορεί να παρεμποδίσει αυτή την αντιλαϊκή ταξική πολιτική είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που βγάζει τα συμπεράσματα του από τη συνολική πορεία των δύο κομμάτων τα τελευταία 15-20 χρόνια. Μόνο ένα μαζικό λαϊκό μέτωπο μπορεί να παρεμποδίσει αυτές τις πολιτικές που είναι ενταγμένες στις ευρωπαϊκές επιταγές που είναι υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου».

«Εμείς στηριζόμαστε στην ικανότητα των εργαζομένων να αντιτάσσεται στις επιθετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε την ταχύρρυθμη προώθηση του σχεδίου της ΝΔ, γιατί αυτό σημαίνει και εφαρμογή πιο γρήγορων αντιλαϊκών πολιτικών», συμπλήρωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και υπογράμμισε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει περιφερειακή πολιτική όταν είναι αντιλαϊκή. Βεβαίως μπορεί να γίνουν κάποια έργα να ανοίξουν κάποιες θέσεις εργασίας αλλά θα είναι σε συνθήκες γαλέρας. Στην πραγματικότητα όμως, θα είναι συγκέντρωση του πλούτου σε ολίγους. Για εμάς ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι ταξικά διαστρωμένη».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει να συνεχίσει το έργο που δεν ολοκλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, και είναι να εξασφαλίσει τους επιχειρηματίες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαπληκτίζονται για το ποιος έχει καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα. Τσακώνονται για το πάπλωμα και όχι για την ουσία. Δεν αλλάζουν όμως τη γενική πολιτική τους που είναι αντιλαϊκή και ταξική. Όμως όλες οι καινοτομίες που ευαγγελίζονται σημαίνουν κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων, και των δικαιωμάτων. Δεν μας ενδιαφέρει όμως ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο. Γιατί η πολιτική του ενός προσθέτει και συσσωρεύει στα προβλήματα του άλλου», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα.