Πολιτική
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 16:10

Παπανδρέου: Ο κ. Καραμανλής «τουρίστας στην πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας πολίτης»

«Ο κ. Καραμανλής είπε ότι τον μύθο τον ζουν στην Ελλάδα οι τουρίστες. Εγώ, σε σάς απευθύνθηκα, εσείς είπα ότι αποδείξατε ότι είστε τουρίστας στην πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας πολίτης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ανταπαντώντας στον Πρωθυπουργό, στην αρχή της δευτερολογίας του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο για την αναγκαιότητα «αποκέντρωσης και βιώσιμης ανάπτυξης», σε αντίθεση όπως είπε με την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «επενδύει στη φθηνή εργασία». «Για πρώτη φορά έχουμε μείωση ξένων επενδύσεων κατά 979 εκ. ευρώ. Αυτή είναι η πολιτική σας κ. Καραμανλή, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας στην αναφορά του Πρωθυπουργού στην επίμαχη προεκλογική εξαγγελία του στο Λαύριο, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η πρότασή του «είναι μια θέση που βοηθά τον άνεργο νέο και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, ούτε της ΝΔ, ούτε του Ντε Βιλπέν στη Γαλλία».

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σειρά ερωτημάτων:

«Με ποιες πολιτικές και νομικές εγγυήσεις πραγματοποίησε επί 2 χρόνια η ΕΥΠ συνακροάσεις με δικό της εξοπλισμό; Ποιος νόμος επιτρέπει συνακροάσεις χωρίς εγγυήσεις; Πόσες εισαγγελικές άδειες υπάρχουν, ποιους αφορούσαν και πού βρίσκεται το υλικό των συνακροάσεων;» «Πείστε μας, εάν η επανίδρυση του κράτους δεν είναι η επανίδρυση του παρακράτους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

«Η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση. Στη φιέστα των τριών υπουργών, ανακοινώθηκε ότι φταίνε οι ξένες δυνάμεις. Μετά ότι φταίει η Vodafone, η Ericsson, η ΑΔΑΕ που είναι "άγουρη". Τέλος, φταίει το ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές. Εκεί δεν θα ερχόσασταν, όπως για όλα τα άλλα;», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Εμείς επιμόνως θα ζητάμε να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Θα αποκαλύπτεται ποιοι είναι οι πραγματικοί θύτες, αυτοί που όταν λάμψει η αλήθεια, δεν θα ξέρουν πού θα κρυφτούν», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.