Σπάνιο κακάο και… υπομονή απαιτεί -σύμφωνα με τους δημιουργούς της- η παρασκευή της ακριβότερης σοκολάτας στον κόσμο, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 600 ευρώ.
Σπάνιο κακάο και… υπομονή απαιτεί -σύμφωνα με τους δημιουργούς της- η παρασκευή της ακριβότερης σοκολάτας στον κόσμο, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 600 ευρώ.
Με «οδηγό» την περιορισμένη παραγωγή -πέρσι- μιας σοκολάτας 18μηνης ωρίμανσης, από σπάνιους κόκκους κακάο του Εκουαδόρ, η To’ak παρασκεύασε φέτος μία ακόμη πιο… ώριμη σοκολάτα.
Η εταιρεία παράγει περιορισμένη ποσότητα ποικιλίας κακάο που σήμερα έχει σχεδόν εξαφανισθεί, η οποία ωριμάζει για τέσσερα χρόνια σε κιβώτια δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Η περιορισμένη της παραγωγή, κάνει τη σοκολάτα ανάρπαστη και εκτοξεύει την τιμή της.
Όπως ανέφερε στο Fox News η ηγεσία της To’ak, η κυκλοφορία της σοδιάς 2016, που ακόμη ωριμάζει, εκτιμάται πως θα φθάσει ακόμη και 1.000 δολάρια (880 ευρώ).