Αθλητικά
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 18:02

Παραμένει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας ο Σακέτι έως το 2021

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ρομέο Σακέτι ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της Ιταλίας.

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ρομέο Σακέτι ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της Ιταλίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ατζούρι» έως το καλοκαίρι του 2021, κάτι που εφόσον πραγματοποιηθεί θα τον κάνει να συμπληρώσει 4 χρόνια στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας.

Ο Σακέτι είχε αναλάβει τα ηνία της Ιταλίας τομ 2017, αμέσως μετά το Eurobasket, αντικαθιστώντας τον Ετορε Μεσίνα. Υπό τις εντολές του η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 2019 (για πρώτη φορά μετά το 2006), μετά τη νίκη με 75-41 επί της Ουγγαρίας στους προκριματικούς της διοργάνωσης.

«H απόφαση είχε ληφθεί πολύ πριν τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Σακέτι και στο έργο που έχει κάνει μέχρι στιγμής με την ομάδα. Ο πιο άμεσος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, αλλά η προσοχή μας επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το EuroBasket 2021», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζάνι Πετρούτσι.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Στην Εθνική δημιουργήσαμε ένα ευχάριστο περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού, από τους παίκτες μέχρι το προσωπικό, και χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το μονοπάτι. Οι στόχοι που έχουμε είναι πολλοί, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Κύπελλο».