Κόσμος
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 08:37

Νιγηρία: Εκρήξεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Επίθεση στην πόλη Γκεϊντάμ της βορειοανατολικής Νιγηρίας εξαπέλυσε ομάδα ατόμων, τρέποντας σε φυγή πολλούς κατοίκους της, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 13 ρουκέτες ακούστηκαν να πέφτουν νωρίς σήμερα το πρωί στο Μαϊντουγκούρι στη βορειοανατολική Νιγηρία, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στο πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν ακόμη 20, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ προσπάθησαν να εισέλθουν στην πόλη, όμως απωθήθηκαν», δήλωσε μέλος των παραστρατιωτικών ομάδων που μάχονται κατά των τζιχαντιστών στο πλευρό του στρατού. «Αποχωρώντας εκτόξευσαν ρουκέτες», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, επίθεση στην πόλη Γκεϊντάμ της βορειοανατολικής Νιγηρίας εξαπέλυσε ομάδα ατόμων, τρέποντας σε φυγή πολλούς κατοίκους της, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η βορειοανατολική Νιγηρία πλήττεται επί σχεδόν μια δεκαετία από τον ανταρτοπόλεμο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τους τελευταίους μήνες, κλιμάκωσε τη δράση της μια φράξια που αποσχίστηκε από αυτή την οργάνωση, το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP