Mag
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:33

Ένα μικρό εστιατόριο της Ν. Αφρικής στην κορυφή των World Restaurant Awards

Ένα μικρό εστιατόριο το οποίο δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20 πελάτες, σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Νότιας Αφρικής, ανακηρύχθηκε εστιατόριο της χρονιάς από τα World Restaurant Awards, τα οποία διοργανώθηκαν στο Παρίσι με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας.

Ένα μικρό εστιατόριο το οποίο δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20 πελάτες, σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Νότιας Αφρικής, ανακηρύχθηκε εστιατόριο της χρονιάς από τα World Restaurant Awards, τα οποία διοργανώθηκαν στο Παρίσι με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας.

Πρόκειται για το εστιατόριο Wolfgat, του οποίου το προσωπικό αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών μέσα σε σπηλιά στην ακτή του Πάτερνοστερ, ενός από τα παλαιότερα ψαροχώρια της Δυτικής Ακτής, 150 χλμ. από το Κέιπ Τάουν.

Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή ακτή, πλούσια σε μύδια, στρείδια, αρωματικά φυτά και χόρτα, ενώ βραβεύτηκε επίσης στην κατηγορία «προορισμός εκτός χάρτη» (εκτός των μεγάλων τουριστικών διαδρομών).

Ο 38χρονος σεφ του εστιατορίου Κόμπους Βαν ντερ Μέρβε χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα, ενώ παρασκευάζει ο ίδιος το ψωμί του και το βούτυρό του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος -ο οποίος είναι πρώην δημοσιογράφος- «δεν αισθάνομαι ότι το αξίζω, οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα να μαζέψουν χόρτα και σπανάκι. Το εστιατόριο αυτό είναι το μωρό τους». Δήλωσε, δε, ανυπόμονος να γιορτάσει μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικού κρασιού.

Το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου περιλαμβάνει επτά πιάτα και στοιχίζει περίπου 53 ευρώ.

Με πληροφορίες από AFP