Πολιτική
Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 11:53

Κατασχέθηκαν αμνοερίφια με παραποιημένες σφραγίδες προέλευσης

Περισσότερα από 200 αρνιά, ακατάλληλα προς κατανάλωση, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, στις 31 Μαρτίου 2006 βρέθηκαν στην κατοχή του εμπόρου κρεάτων, Παντελή Δίγκα, 215 αρνιά με σφράγιση «Σφαγείο Μικρής Βόλβης», το οποίο είχε κωδικό αριθμό καταχώρησης S 35 και σφράγιση προέλευσης «Ελλάς», χρώματος λαμπρού κυανού Ε133.

Από την έρευνα όμως των αρμοδίων διαπιστώθηκε πως τα αρνιά είχαν έρθει από τρίτες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.) και «βαφτίστηκαν» ελληνικά.

Ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Κτηνιατρικής Πολιτικής Γης, Ιωάννης Μπίκος, με αφορμή το θέμα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Τα αρνιά που κατασχέσαμε εισήχθησαν από τρίτες χώρες. Ο έμπορος δεν μας έχει πει τη χώρα, ενώ προσπάθησε με έξυπνο τρόπο να αφαιρέσει τη σφραγίδα που είχαν επάνω τα αρνιά και να βάλει ελληνική σφραγίδα. Πρόκειται για 2,5 τόνους κρέας. Ο έμπορος έφερε συνολικά στην Ελλάδα 231 αμνοερίφια, τα 16 τα διέθεσε στην αγορά ενώ τα υπόλοιπα προλάβαμε και τα κατασχέσαμε».

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ