Πολιτική
Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 18:37

Απάντηση Παυλόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Τα περί κομματισμού επιστρέφονται στον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, και δεν αφορούν την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια, κατηγορεί ανακριβώς την κυβέρνηση για κομματικές επιλογές στη Δημόσια Διοίκηση».

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του με αφορμή τις δηλώσεις Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου, που υπήρξε για χρόνια κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, «θα μείνουν στη μνήμη του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου με το στίγμα της μεγαλύτερης κομματικής εισβολής, η οποία επιχειρήθηκε με τα άρθρα 25 επ. του ν.2190/1994. Τότε, με αυτό το θεσμικό όνειδος, το ΠΑΣΟΚ εισέβαλε για δεύτερη φορά - μετά το 1982 - με κομματικούς εγκάθετους στη Δημόσια Διοίκηση, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοκρατίας».

«Από νοσταλγούς λοιπόν, τέτοιων απαράδεκτων κομματικών πρακτικών τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς;», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών.