Αθλητικά
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 13:38

Πόλο: Ντέρμπι νοτίων προαστίων

Η συνάντηση της Γλυφάδας με τη Βουλιαγμένη, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Η συνάντηση της Γλυφάδας με τη Βουλιαγμένη, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Ο ΝΟΒ καλείται να ξεπεράσει ένα από τα δύο δύσκολα εμπόδια που του απομένουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου, προκειμένου να κρατήσει τη δεύτερη θέση της κατάταξης, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης περιμένει στη... γωνία.

Από την πλευρά του, ο ΑΝΟΓ δίνει μάχη για μία θέση στα πλέι-οφ και χρειάζεται βαθμούς απ΄ όπου μπορεί, καθώς ως το τέλος του πρωταθλήματος έχει μόνο ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι (με τον ουραγό ΟΦΘ) και όλα τα άλλα ματς είναι δύσκολα.

Ο Απόλλων θέλει να παραμείνει στο κατόπι της Βουλιαγμένης και για να το πετύχει χρειάζεται να φύγει με τους βαθμούς από το Παλαιό Φάληρο, όπου όμως η τοπική ομάδα θέλει θετικό αποτέλεσμα, στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τα πλέι-άουτ.

Στον Πειραιά, ο Εθνικός φιλοξενεί τα Χανιά και θέλει νίκη για να παραμείνει στην προνομιούχο έξαδα, απέναντι στην κρητική ομάδα που δεν έχει χάσει τις ελπίδες της για τα πλέι-οφ, αλλά παράλληλα δεν έχει γλιτώσει το άγχος των πλέι-άουτ.

Αμφίρροπο ματς αναμένεται και στη Χίο, καθώς ο τοπικός ΝΟΧ, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη... μισή κατηγορία επί του Περιστερίου, θα ψάξει την έκπληξη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» έχει αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ και θέλει να το διατηρήσει, όμως είναι δεδομένο ότι εκτός έδρας χάνει μέρος της δυναμικής του.

«Βόλτα» στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τον ουραγό ΟΦΘ, ενώ ο -τέταρτος της κατάταξης- Υδραϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση με το Περιστέρι, που μετά την ήττα από τη Χίο αναζητά ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία.