Πολιτική
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Zεστό και υγρό καιρό, με περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και σταδιακά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στο Ιόνιο σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους και στα βόρεια τοπικά σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενούς βροχής τις απογευματινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις, που από το βράδυ θα στραφούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους και στο Ιόνιο σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.