Πολιτική
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το βράδυ θα στραφούν στη Μακεδονία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά πολύ ισχυροί. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στη Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα ηπειρωτικά κατά τις απογευματινές ώρες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας στα δυτικά και νότια. Ανεμοι: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται αρχικά στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα την Κυριακή, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.