Κοινωνία
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 14:04

Στα Τέμπη οι αγρότες, κλειστά και τα δύο ρεύματα της εθνικής

Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθήνας- Θεσσαλονίκης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη των αγροτών για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Αρχικά οι αγρότες έχουν κλείσει το ένα ρεύμα της εθνικής οδού, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τις 14:20 έκλεισαν και το αντίθετο ρεύμα. Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.

Εκτιμάται ότι ο αποκλεισμός θα διαρκέσει τουλάχιστον δύό ώρες, με τους αγρότες να τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση.  

Η αστυνομία τους ζήτησε να μην κλείσουν τα Τέμπη, καθώς θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο δήλωσαν αμετακίνητοι. Επανέλαβαν την πρόσκληση προς την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί διάλογος με διευρυμένο κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου στους αγρότες των μπλόκων, υποστηρίζοντας ότι «η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο».

Σχολίασε πως η άρνηση να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι σωστή για ένα αγροτικό κίνημα, αλλά ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ