Πολιτική
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 12:45

Καραμανλής: Οι Έλληνες απορρίπτουν εκείνους που προτείνουν ελεύθερες απολύσεις

«Οι Έλληνες δεν θέλουν εκείνους που προτείνουν για τις νέες και τους νέους ανασφάλιστη εργασία. Οι πολίτες απορρίπτουν αυτούς, που, από τη μια κόπτονται δήθεν για τους εργαζόμενους, και από την άλλη προτείνουν ελεύθερες απολύσεις και αύξηση της φορολογίας.

»Αντί για ασφάλεια, σχεδιάζουν ανασφάλεια. Αντί για φορολογικές μειώσεις προγραμματίζουν φορολογική επιδρομή. Η κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα, απαιτεί υπευθυνότητα, απαιτεί συνέπεια. Απαιτεί σίγουρα και σταθερά βήματα».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πρόσφατες δηλώσεις Φλωρίδη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/07/1175691.htm και προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την εργασία των νέων.

Σαν σήμερα, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, πριν από 14 χρόνια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε έναν από τους μεγάλους οραματιστές της. «Έναν πολιτικό που σχεδίαζε και εργαζόταν με πάθος, για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση το ρόλο που δικαιούται. Έναν πολιτικό που τίμησε η Παράταξή μας, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων, στις εκλογές του 1990. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αντώνη Τρίτση», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όπως τιμούμε διαχρονικά τη μνήμη και την προσφορά στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Θεόδωρου Κατριβάνου, το όνομα του οποίου θα φέρει ο νέος Κώδικας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επιβεβαιώνουμε, και με αυτόν τον τρόπο, τη στρατηγική που χαράξαμε, έχοντας και τη δική τους μεγάλη συμβολή. Επιλέγουμε τους άξιους και τους ικανούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Υποστηρίζουμε υποψήφιους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Εκείνους που, μέσα από την εργασία, το ήθος και την καταξίωσή τους, αποκτούν ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες».