«Θύμα φανατισμού» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».
«Θύμα φανατισμού» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».
Όπως είπε, «είμαι στο μάτι του κυκλώνα εδώ και καιρό. Έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Χαρακτηρισμούς όπως "τυχοδιώκτης", "ανήθικος", "ενοκιαζόμενο", "μαριονέτα", "πρόθυμος", "πολιτικός γυρολόγος" και άλλα πολλά. Ποιο ήταν το έγκλημα το δικό μου και άλλων πέντε συναδέλφων; Είπαμε "ναι" στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Εγώ είπα ποτέ δεν θα συνεργήσω αυτή η κυβέρνηση να πέσει. Στείλαμε δήλωση μετά για τις ονομαστικές. Ακούσαμε απίστευτες φραστικές βιαιότητες. Τι κάναμε; Θυμηθείτε τι έγινε στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Ευτελίστηκε η Βουλή, η Ολομέλειά της και το αποτέλεσμα ήταν να ψηφίσουν υπέρ 153 βουλευτές. Αυτό θα γίνεται κάθε φορά; Όχι. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε το εξής: Να στείλουμε επιστολή και να δηλώνουμε ότι θέλουμε η ψήφος μας να προσμετράται με τη συμπολίτευση. Ποιο ήταν το έγκλημα μας; Εγώ εδώ και 24 χρόνια έχω αρθρογραφήσει για τη σύνθετη ονομασία. Ποια είναι η εκτροπή;».
Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν έκρυψε την πικρία του για βουλευτές που στράφηκαν εναντίον του, φωτογραφίζοντας, ιδίως, τον Αριστείδη Φωκά και τον Κώστα Κατσίκη, αν και δεν τους κατονόμασε.
«Η στάση μου θέμα του κόμματός μου μπορεί να ήταν. Θέμα προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το αν και το πώς θα αντιμετώπιζε βουλευτές με διαφορετική γνώμη. Δεν έχει καμία σχέση με εκτροπή. Ειδικά για εμένα που ήμουν γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Έμεινα στο κόμμα ως την τελευταία στιγμή. Ούτε καν ανεξαρτητοποιήθηκα. Δεν κάνω κριτική σε κάποιον που αλλάζει κόμμα, αλλά έχω δεχθεί απίστευτο, άδικο πόλεμο γιατί είχα μια συνεπή συμπεριφορά που έχω εκφράσει εδώ και 11 μήνες» ανέφερε ο βουλευτής.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε «θύμα του φανατισμού» που καλλιεργείται και σημείωσε ότι είναι κρίμα που μόνο δύο-τρεις πολιτικοί, ο κ. Δένδιας, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κακλαμάνης, πήραν αποστάσεις από αυτόν το φανατισμό. «Εγώ ανέβηκα στα κεραμίδια όταν χτύπησαν τον Κωστή Χατζηδάκη στο Σύνταγμα, όταν απειλήθηκε ο Νίκος Δένδιας στην αίθουσα, με φραστικό προπηλακισμό και φυσική βία. Πιστεύω σε αυτά πρέπει να ομονοούμε» τόνισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ