Πολιτική
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 21:37

«Συνεχείς παραιτήσεις ανθρώπων του πολιτισμού»

«Θα συνιστούσα στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να ενημερωθεί καλύτερα διότι εκτίθεται», σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης τη σημερινή δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την παραίτηση του κ. Σταύρου Ξαρχάκου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/07/1175775.htm . Ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι «Χθες ο κ. Σταύρος Ξαρχάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τις προάλλες ο κ. Θ. Μικρούτσικος από την Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ο κ. Θ. Βαλτινός από την ηγεσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παλαιότερα ο κ. Π. Βούλγαρης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο κ Καρυτινός από τη Λυρική Σκηνή και η κυρία Λία Μαραγκοπούλου από την Κριτική Επιτροπή Χορού...

Ο νέος Υπουργός αποδεικνύεται αντάξιος του προκατόχου του κ. Κ. Καραμανλή ως προς την αποχή και την έλλειψη φροντίδας για τα θέματα και τους ανθρώπους του πολιτισμού».

O κ. Λοβέρδος επανήλθε απόψε στο θέμα.

«Ο υπουργός Πολιτισμού αντί να κάνει συστάσεις στην αντιπολίτευση, να κοιτάξει το Υπουργείο του, από το οποίο 25 μήνες τώρα μόνο κομματισμός, αρνητικές επιδόσεις και εγκατάλειψη του πολιτισμού έχουν προκύψει. Σε ότι δε αφορά τις συνεχείς παραιτήσεις ανθρώπων που η ίδια η κυβέρνησή του διόρισε, ας μπει τουλάχιστον στον κόπο να διαβάσει τις επιστολές που συνόδευσαν τις παραιτήσεις τους. Γιατί από ό,τι φαίνεται, ούτε την επιστολή του κ. Σταύρου Ξαρχάκου έχει διαβάσει.

Αλλιώς θα είχε υπόψη του τα όσα περιλαμβάνει η επιστολή, για έλλειψη χρηματοδότησης όσο και φροντίδας από την πλευρά της κυβέρνησης για το Εθνικό ίδρυμα Πολιτισμού. Και επειδή προφανώς δεν έχει ενημερωθεί για τα θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, ας φροντίσει να μάθει για την χαρακτηριστική περίπτωση της κυρίας Λουκίας Αντωνιάδου, η οποία τοποθετήθηκε διευθύντρια του γραφείου του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, και η οποία προ ολίγου καιρού έκανε αγωγή ζητώντας αποζημίωση για την ταλαιπωρία την οποία υπέστη.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Πολιτισμού και επί των ημερών του κ. Βουλγαράκη παραμένει το χειρότερο Υπουργείο, στη χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση».