Πολιτική
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 14:16

Κονσέρβες με παράνομες σημάνσεις και ληγμένα κρέατα εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Προϊόντα κονσέρβας τα οποία έφεραν παράνομες σημάνσεις, καθώς και κρέατα των οποίων είχε λήξει η ημερομηνία συντήρησής τους, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου που πραγματοποίησε κλιμάκιο επιθεωρητών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις και τις αποθήκες της επιχείρησης «Πέλεκαν - Pelco, Βιομηχανία Κονσερβών - Αφοί Τεκτηρίδη & Σία ΟΕ», βρέθηκαν 24.000 τεμάχια κονσερβών «Pelekan - Ντολμαδάκια Γιαλαντζή», συνολικού βάρους 11.214,48 κιλών, τα οποία έφεραν παραπλανητική σήμανση.

Οι κονσέρβες έφεραν επισήμανση «Προϊόν Ελλάδος» αντί του ορθού «Προϊόν Τουρκίας» ή «Προϊόν Βουλγαρίας», καθώς επρόκειτο για προϊόντα που παρήχθησαν για λογαριασμό της εταιρείας σε εγκαταστάσεις των παραπάνω χωρών.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση των εν λόγω προϊόντων για την αποκατάσταση των ενδείξεων. Η επιχείρηση προχώρησε σε ανάκληση των προϊόντων και σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των υπηρεσιών του ΕΦΕΤ, προχωρά στην απόσυρση και τη συγκέντρωση των προϊόντων, ώστε να γίνει η αποκατάσταση των ενδείξεων.

Εξάλλου, κλιμάκιο επιθεωρητών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ σε έλεγχο που διενήργησε στο κατάστημα πώλησης Κρεάτων Νωπών και Κατεψυγμένων Προϊόντων και συναφών Ειδών-Παντούς Είδους Ψάρια-Τυροκομικά και Αγροτικά Προϊόντα χονδρική και Λιανική Πώληση του Γεωργίου Κ. Ρούση, το οποίο εδρεύει στις Αφίδνες Αττικής, βρήκε και κατάσχεσε 12 χαρτοκιβώτια με νωπούς λαιμούς χοίρου, συνολικού βάρους 250 κιλών, λόγω λήξης της ημερομηνίας συντήρησης.

Τα κρέατα ήταν προέλευσης Γαλλίας με ημερομηνία σφαγής 27 Μαρτίου 2006, ημερομηνία συσκευασίας 28 Μαρτίου 2006 και ημερομηνία λήξης 5 Απριλίου 2006.

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς και για την επιβολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων.