«Η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «αρχιτέκτονα αυτής της κατάστασης» και «πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων».
«Η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «αρχιτέκτονα αυτής της κατάστασης» και «πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων».
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του Μαρτίου, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός «ήταν χορηγός της ΝΔ με την οικονομική του πολιτική, με τη Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε και χορηγός της Χρυσής Αυγής» και αναρωτήθηκε «αν μπορεί να είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «πρωτοφανές παρασκήνιο» και τις «ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και έστειλε το μήνυμά της στον Νίκο Βούτση: «Θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής δε θα συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου, γιατί αυτο θα είναι ένα στίγμα στην πολιτική του διαδρομή».
«Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών όσο αυτή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν αρκεί κ.Τσίπρα να παριστάνετε τον προοδευτικό, πρέπει να είστε στην πράξη. Προοδευτική στάση είναι να διασφαλίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου, αυτό κάνουμε εμείς , επιμένοντας στον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας Παράταξης. Να τελειώνουμε με τα προσωπεία», υπογράμμισε.
Αναφερόμενη στην οικονομία, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «πέρα από τα μεγάλα λόγια η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
«Η Κυβέρνηση δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία, διογκώνεται έτσι το δημόσιο χρέος. Οι Τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μειώνεται διαρκώς για να επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα. Με λίγα λόγια προχωράμε χωρίς προοπτική και πυξίδα», πρόσθεσε.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογραμμίζοντας πως: «Με δυο χρόνια καθυστέρηση έρχεται να ορίσει κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ. Θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε αν δεν ήταν μια κοροϊδία. Η αύξηση αυτή θα εξανεμιστεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε. Εν τω μεταξύ οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους και η ανεργία υποτίθεται ότι μειώνεται με μερική απασχόληση των 300 ευρώ».
Όπως είπε «μόνη λύση είναι ο κατώτερος μισθός να ορίζεται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, για να στηρίζει και τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», ενώ προανήγγειλε την άμεση κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει:
«1ον Την άμεση κατάργηση της διάταξης που μειώνει το αφορολόγητο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων από την 1/01/2020.
2ον Την επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτερου μισθού στους ίδιους τους Κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αρκετά πια με την «κρατική φιλανθρωπία» που εκδηλώνεται μόνο παραμονές εκλογών.
3ον Την ενίσχυση των νέων επαγγελματιών με πλήρη απαλλαγή τους από φόρους και εισφορές για μια 3ετία.
4ον Την παροχή κινήτρων μέσω ουσιαστικών φορολογικών εκπτώσεων για την πρόσληψη ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».