Αθλητικά
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 12:13

Με Πανιώνιο ο Ολυμπιακός, στερεοελλαδίτικο ντέρμπι στη Λαμία

Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εισέρχεται στην πιο καθοριστική καμπή του, αφού από τη 19η αγωνιστική -η αυλαία της οποίας θα ανοίξει σήμερα με δύο αναμετρήσεις- και ύστερα ακολουθούν παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο.

Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εισέρχεται στην πιο καθοριστική καμπή του, αφού από τη 19η αγωνιστική -η αυλαία της οποίας θα ανοίξει σήμερα με δύο αναμετρήσεις- και ύστερα ακολουθούν παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο.

Σήμερα, θα διεξαχθούν μόνο δύο αγώνες. Ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Ολυμπιακός περιμένει τον Πανιώνιο στο Φάληρο και, εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να φτάσει στη νίκη, που θα του επιτρέψει να πάει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα για να παίξει «ρέστα» στο παιχνίδι της χρονιάς γι΄ αυτόν, στο πρωτάθλημα.

Στην ιστορία της κατηγορίας δεν υπάρχει άλλο ζεύγος που η μια ομάδα να έχει νικήσει την άλλη περισσότερες φορές. Οι 84 νίκες του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου είναι ρεκόρ στο πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να στοχεύουν στην 50ή εντός έδρας νίκη τους επί των «κυανέρυθρων», τους οποίους πάντως ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει 52 φορές ως γηπεδούχος.

Πρόκειται για την 116η συνάντηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο. Η νίκη του Πανιωνίου πριν από δύο χρόνια στο Καραϊσκάκη με 1-0, χάρις στο γκολ του Γιώργου Μασούρα, που τώρα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι η μοναδική των «κυανέρυθρων» στα 37 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις.

Η αυλαία της 19ης ημέρας θα ανοίξει στη Λαμία, όπου η ομώνυμη ομάδα της Φθιώτιδας περιμένει τον Παναιτωλικό, στο στερεοελλαδίτικο ντέρμπι. Το 2019 εξελίσσεται σε ένα πάρτι... διαρκείας για τη Λαμία, καθώς ήδη έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της μεταμόρφωσης, να επισημάνουμε ότι μέσα στο 2018 είχε κάνει όλες κι όλες τρεις νίκες σε 16 επίσημα παιχνίδια στην έδρα της! Και οι ομάδες που νίκησε μέσα σε διάστημα 20 ημερών είναι δύο φορές ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος και ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Λαμία συμπληρώνει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της μέσα σε 13 μέρες! Έπαιξε Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, Κυριακή 27 Ιανουαρίου, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και παίζει και Σάββατο 2 Φεβρουαρίου! Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, σε 13 ημερολογιακές μέρες τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας!

Στα τρία παιχνίδια τους ως τώρα στη μεγάλη κατηγορία έχουν δύο ισοπαλίες και ο Παναιτωλικός νίκησε τον περασμένο Απρίλιο στην έδρα του. Για οποιαδήποτε κατηγορία, η Λαμία έχει να νικήσει τον Παναιτωλικό από τον Μάρτιο του 2005, όταν επικράτησε 1-0 για την Γ΄ Εθνική, ενώ το περσινό παιχνίδι στη Λαμία είχε τρεις αποβολές!

Το σημερινό πρόγραμμα (2/2)

  • Λαμία-Παναιτωλικός (19:00 – ΕΡΤ)
  • Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30 – NOVA)