Αθλητικά
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:01

FIBA Champions League: Η ΑΕΚ ανοίγει απόψε το «χορό»

Στην προτελευταία... στροφή πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, οι τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη «μάχη» της 13ης αγωνιστικής.

Στην προτελευταία... στροφή πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, οι τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη «μάχη» της 13ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ξεκινώντας από σήμερα (29/1, 19:00) απέναντι στη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία, στόχο έχει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου.

Από τα αποτελέσματά του στις τελευταίες δύο αγωνιστικές θα εξαρτηθεί η πρόκριση του ΠΑΟΚ, που την Τετάρτη (30/1, 21:00) αντιμετωπίζει στην Ελβετία τη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, για τον 2ο όμιλο.

Τέλος, ο Προμηθέας βρίσκεται στη 2η θέση του 4ου ομίλου, υποδέχεται επίσης την Τετάρτη (30/1, 19:30) τη λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέντα και οδεύει σταθερά προς την πρόκριση, χωρίς πάντως να την έχει εξασφαλίσει.

Η Ένωση, που ταξίδεψε χωρίς τον Ντούσαν Σάκοτα στη Λιθουανία, έχει εξασφαλίσει παρουσία στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, ενώ μοιράζεται την πρώτη θέση του 3ου ομίλου με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τους Ισραηλινούς να υποδέχονται την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στη φάση των «16». Η αντίπαλός του είναι προτελευταία στο βαθμολογικό πίνακα και δεν έχει ελπίδες παρουσίας στο Top-16.

Ο Προμηθέας έχει «αγκαλιάσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση και θέλει τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του  στην Πάτρα για την κανονική περίοδο του BCL, απέναντι στην Νεπτούνας Κλαϊπέντα.

Με θετικό αποτέλεσμα θα αποκτήσει προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης και θα συνεχίσει να ελπίζει ακόμη και για την πρωτιά. Η αντίπαλός των Αχαιών, η λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέντα, παίζει το... τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση.