Πολιτική
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 14:33

Καταδίκη των επεισοδίων στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ από ΚΚΕ και ΣΥΝ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στους ΟΤΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/12/1177502.htm , εξέδωσε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, «καταδικάζει την κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής που με τα ΜΑΤ και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς επιχειρεί να χτυπήσει την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ», ζητώντας παράλληλα την ικανοποίηση των δίκαιων -όπως τα χαρακτηρίζει- αιτημάτων τους.

Εξάλλου, καλεί τους εργαζομένους «να απορρίψουν την επαίσχυντη συμφωνία που σήμερα υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, με την υποστήριξη και της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για αυξήσεις του αίσχους -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- των 77 λεπτών την ημέρα και για "εργασιακή ειρήνη" για δύο χρόνια».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, που συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, επισήμανε πως «η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα των εργαζομένων, να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, απάντησε με ΜΑΤ και δακρυγόνα».

«Απέναντι στο αίτημα για την ένταξη των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στα βαρέα και ανθυγιεινά, απαντά με περιφρόνηση και αδιαλλαξία, δημιουργώντας απ’ τη συσσώρευση των σκουπιδιών επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των πολιτών», δήλωσε ο κ. Χουντής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΝ στους εργαζομένους.