Πολιτική
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 15:02

Ενταση και προπηλακισμοί στη Βαρβάκειο Αγορά

Ενταση και προπηλακισμοί σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά, όταν κρεοπώλες απώθησαν βιαίως δημοσιογράφους και ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης που επιχείρησαν να προβούν σε ελέγχους.

Οι έμποροι στην Κεντρική Αγορά Αθηνών ζήτησαν να μην καταγραφεί ο έλεγχος από τα τηλεοπτικά συνεργεία, και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βαρβακείου και δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Αntenna, ο οποίος απωθήθηκε βίαια από κρεοπώλες.

Στη συνέχεια οι έμποροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έσβησαν τα φώτα της αγοράς, ενώ απείλησαν με κλείσιμο των καταστημάτων τους τις επόμενες πέντε μέρες.

Εν τω μεταξύ, στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν ο δημοσιογράφος του Αntenna Π.Ρεγούλης και ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Τσιρώνης για να καταθέσουν μηνύσεις.

«Κανείς δεν δικαιούται να βάζει εμπόδια στο έργο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ. Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να ενημερώνουν ελεύθερα τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στη Βαρβάκειο αγορά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε, από την πλευρά του, πως «είναι αυτονόητο ότι η αγορά θα ελέγχεται διότι το κράτος είναι εδώ και προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών».