Πολιτική
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 17:09

Επιστολή διαμαρτυρίας βουλευτών στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Επιστολή στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή δηλώσεις του περί της λειτουργίας της Επιτροπής, απέστειλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, μέλη της Επιτροπής.

Όπως επισημαίνουν, «αποτελεί κατά τη γνώμη μας πρόκληση και αμετροέπεια, ο υπουργός Απασχόλησης αφενός να απαξιοί να ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα φλέγοντα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, και αφετέρου να οργανώνει μια συνάντηση ενημέρωσης μόνο για βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. στο υπουργείο, την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής να προβάλλει παραπλανητικά ως κίνηση "αναβάθμισης" της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής.

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής επικαλούνται δημοσίευμα (Ελ. Τύπος, 10/4/2006) σύμφωνα με το οποίο με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων διοργανώθηκε η εν λόγω συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης με τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ - μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλων.

«Φυσικά», αναφέρουν, «ο υπουργός έχει δικαίωμα να επιλέγει ποιους και πότε θα ενημερώσει, σε τι πλαίσιο και για ποια θέματα. Αποτελεί όμως κατά τη γνώμη μας πρόκληση να δημιουργείται η ψευδής εντύπωση στον Τύπο και στους πολίτες ότι πρόκειται για ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενώ είναι εμφανώς μια εσωκομματική διαδικασία. Ακόμα δε περισσότερο όταν αυτή η διαδικασία προβάλλεται με δικές σας δηλώσεις, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ως "έγκαιρη ενημέρωση της Επιτροπής", η οποία υποτίθεται ότι "αναβαθμίζεται" με αυτήν την κίνηση.