Πολιτική
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 14:59

Παπαρήγα: Επικίνδυνη και ταυτόχρονα ασήμαντη η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εξαιρετικά επικίνδυνη και ταυτόχρονα ασήμαντη χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αποπροσανατολίζει τον λαό και θολώνει συνειδήσεις.

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι και ασήμαντη, γιατί είναι ασήμαντες και οι διαφορές ανάμεσα τους», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, φέρνοντας ως παράδειγμα την πολιτική που ακολουθείται για τους μικρομεσαίους από τα δύο μεγάλα Κόμματα, η οποία όπως είπε, είναι ίδια.

«Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει αντικεφαλαιοκράτης και αντιεργοδοτικός ενώ την ίδια ώρα χαιρετίζει τα 0,77 λεπτά την ημέρα που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Μέχρι εκεί φτάνει ο αντικεφαλαιοκρατισμός σας; Και η οκταετία σας να ήταν λαμπρή φτάνει που χαιρετίσατε την ονομαστική αύξηση που είναι κάτω από ένα ευρώ», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ, συνέχισε η γ.γ. του ΚΚΕ, «διατήρησε όλους τους νόμους και το πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς το χειρότερο. Δρομολόγησε τις ιδιωτικοποιήσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τις ολοκληρώνει και τις επεκτείνει. Η διαφορά σας δεν είναι να είναι απέναντι σας ο Μπαρόζο ή ο Σαρκοζί ή ο Σιράκ. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ιδιωτικοποιήσεις. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο Κόμματα είναι ένα επίδομα θέρμανσης. Έχετε μόνο αποχρώσες ενδείξεις διαφορών.Η διαφορά για εμάς δεν είναι τι λέει η Ε.Ε. ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Αυτά είναι τα δικά σας κριτήρια. Για εμάς είναι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα του ελεύθερου χρόνου και της αναψυχής, οι μισθοί που φθάνουν για να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Κάθε χρόνος είναι χειρότερος από το χθες».

Από το βήμα της Βουλής, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για ταξική εκμετάλλευση και πρόσθεσε: «Θα μας κατηγορήσετε ότι είμαστε υπερ του εθνικού απομονωτισμού. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει μια Ελλάδα που δεν έχει εξαρτήσεις, που δεν κρίνεται από το ένα λεπτό πάνω ή κάτω της τιμής».

Σχολιάζοντας εξάλλου τα περί σκανδιναβικού ή ιρλανδικού μοντέλου, η κ. Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έξη δισ. εξήχθησαν από ελληνικές επιχειρήσεις προς τα Βαλκάνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει καπιταλιστική κερδοφορία; Την επικροτούν όμως τα δύο Κόμματα. Εμείς ρωτάμε όμως: Μπορεί να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια με 10.500 ευρώ εισόδημα το χρόνο; Εμείς λοιπόν έχουμε άλλους δείκτες για την οικονομία και είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων. Αυτές οι δακρύβρεχτες ομιλίες για τον κόσμο που πεινάει, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για μια πολιτική, σαφέστατα αντιλαϊκή και ταξική».

Στο σημείο αυτό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υπογράμμισε: «Εμείς μιλούμε για άλλη πολιτική στην οικονομία όχι για άλλη διαχείριση. Αποχρώσεις διαφορών μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορούν να έχουν στην διαχείριση μόνο της οικονομίας. Γιατί στον ίδιο δρόμο πατάνε. Δεν τους χωρίζει ούτε το διάζωμα».

«¶λλοι ασχολούνται με την κάλπη. Μας ενδιαφέρει και εμάς. Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να καταγράψει ότι πραγματικά θέλει η κοινωνία. Αν δεν αναπτυχθεί αυτό, τότε δυστυχώς, η κάλπη θα παίζεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», κατέληξε στη ομιλία της η κ. Παπαρήγα.