Πολιτική
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 15:51

Παπανδρέου: «Ενα μοντέλο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε: το καραμανλικό»

«Αν αποφασίσετε να βγείτε από το Μέγαρο Μαξίμου, ας περιοδεύσουμε την Ελλάδα με ό,τι όρους θέλετε», ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Όσον αφορά εξάλλου το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «δεν παραγγέλνουμε την κληρονομιά με το μέτρο, δεν επιλέγουμε τι θα κληρονομήσουμε, αλλά τι θα κληροδοτήσουμε. Θα κριθούμε από το τι είπαμε και τι κάναμε, από το πρόγραμμά μας». «Σταματείστε λοιπόν να μιλάτε για το τι κληρονομήσατε και αρχείστε να δουλεύετε», προέτρεψε τον Πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου.

«Όσον αφορά την αξιοπιστία των δικών μας λόγων, εσείς μπορεί να διαφωνούσατε για την πολιτική μας για την ΟΝΕ, αλλά ό,τι λέγαμε το κάναμε. Μπορεί να είχατε διαφωνίες για το Ελσίνκι, αλλά είπαμε ότι θα βάλουμε την Κύπρο στην Ε.Ε. και την βάλαμε. Μπορεί να μην σας άρεσε το πώς προετοιμάσαμε τους Ολυμπιακούς, αλλά, παρά τις Κασσάνδρες, η Ελλάδα πήρε το εύγε από την υφήλιο. Μπορεί να χαρακτηρίζατε τα έργα μας μακέτες, αλλά εσείς ακόμα κόβετε κορδέλες των έργων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο επιχείρημα του Κ.Καραμανλή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και το ιρλανδικό και το σουηδικό και φινλανδικό μοντέλο θα αξιοποιήσουμε. Ένα μοντέλο δεν θα χρησιμοποιήσουμε, το καραμανλικό, το μοντέλο της φθηνής εργασίας και της υποβάθμισης της χώρας».

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες Καραμανλή για έλλειψη προτάσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι Κόμμα του έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα ζητήματα, τις οποίες, ωστόσο, -όπως είπε- η κυβέρνηση «επιμένει να αγνοεί». «Για το θέμα της διαφθοράς σάς δώσαμε και πρόταση 40 σημείων. Τι κάνετε εσείς; Τρέχετε και πάλι γύρω από το βασικό μέτοχο για να σας στέλνουν λυπητερές από την Ε.Ε», ανέφερε χαρακτηριστικά.