Tη συμπαράστασή του στους 25 αστυνομικούς τραυματίες που φρουρούσαν την Κυριακή τη Βουλή εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Tη συμπαράστασή του στους 25 αστυνομικούς τραυματίες που φρουρούσαν την Κυριακή τη Βουλή εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το πρωί της Τετάρτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να στηρίζει τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας στο δύσκολο έργο τους, «χωρίς να επηρεαζόμαστε από το ποιος βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού για τις καθημερινές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην εκτέτέλεση των καθηκόντων τους και τον ευχαρίστησε εκ μέρους του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για το ενδιαφέρον του. Και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συγκρούσεις περιορίστηκαν στις εισόδους της Βουλής και δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή των ομιλιών και τελικά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικοινώνησε και με τον Δημοσθένη Πάκο, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στον οποίο επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, συμφωνώντας μαζί του ότι «οι μπαχαλάκηδες δεν έχουν χρώμα» και ότι δεν πρέπει οι αστυνομικοί να καταλήγουν να είναι «σάκος του μποξ» στις κομματικές συγκρούσεις.
Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων εφορμούν εναντίον της Βουλής. Το ίδιο συνέβη αρκετές φορές στη διάρκεια του αντιμνημονιακού αμόκ με το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη να έχει πυρποληθεί τρεις φορές. «Δυστυχώς, ούτε τότε, ούτε σήμερα υπήρξε ομόθυμη καταδίκη αυτών των επιθέσεων» σημειώνει.
Όπως επισημαίνει, τα κόμματα εξακολουθούν να τοποθετούνται απέναντι σε αυτές τις βαρβαρότητες, ανάλογα με τη θέση τους στη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. «Και ανάλογα με το "χρώμα" που έχουν τα ρόπαλα των εχθρών της Δημοκρατίας. Ενδεικτική είναι η διγλωσσία της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πριν από λίγες μέρες απέπεμψε διμοιρίτη των ΜΑΤ, μετά από συγκρούσεις με άτομα που είχαν επιχειρήσει να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην Ηρώδου Αττικού. Τότε, η χρήση δακρυγόνων κρίθηκε αλόγιστη (σ.σ: οι διαδηλωτές ήταν "αριστεροί"), ενώ την Κυριακή (σ.σ: που οι επιτιθέμενοι ήταν "φασίστες"), τα δακρυγόνα κρίθηκαν - από τους ίδιους υπουργούς - επιβεβλημένα.
Αυτά, λοιπόν, δεν πρέπει να συνεχίζονται. Δεν μπορούμε να τοποθετούμαστε στα ζητήματα ασφάλειας με βάση τα κομματικά πάθη. Οι αστυνομικοί πρέπει να αντιμετωπίζουν πράξεις (οι μολότοφ, τα τσεκούρια και τα σπασμένα μάρμαρα δεν έχουν χρώμα) χωρίς να σκέφτονται την ταυτότητα των δραστών και την ενδεχόμενη πολιτική τους κάλυψη» τονίζει το Ποτάμι.