Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 17:56

ΑΕΚ - Κοινή γραμμή δημου Ν. Φιλαδέλφειας και Ερασιτεχνικής για το γήπεδο

Για «κοινή γραμμή» δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στο θέμα του νέου γηπέδου της «Ένωσης», έκανε λογο σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετά τη συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Αδαμόπουλο και Ανατολιωτάκη.

«Είχαμε μία συνάντηση με το δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Αδαμόπουλο και τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κ. Ανατολιωτάκη. Αντικείμενο συζήτησης, όσον αφορά τον Δήμο ήταν η πορεία των έργων στην περιοχή και το γήπεδο της ΑΕΚ, όσον αφορά την Ερασιτεχνική, η λειτουργία των τμημάτων υποδομής και το γήπεδο της Ένωσης. Η πρότασή τους ήταν σταθερή κι αφορά την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πλευρά της Πολιτείας, εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οποιοσδήποτε σχεδιασμός είναι συγκεκριμένος και οδηγεί σε αποτελέσματα, μπορεί να υιοθετηθεί. Αυτό είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο, γιατί αυτό που θέλουμε όλοι είναι να υπάρξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κι αυτό είναι που επιδιώκουμε», δήλωσε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε:

«Απ' ό,τι μου είπαν, στις 19 του μήνα θα βγάλουν μία προκήρυξη ενδιαφέροντος, η οποία θα αφορά στο να κτιστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα φανεί από τις προτάσεις που θα υπάρχουν ποιοι θα ενδιαφερθούν και κατά πόσο ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι βατό. Αυτό που κατάλαβα από τη συζήτηση που είχαμε είναι πως κανένας από τους δύο δεν μου ανέφερε διαχωριστικούς στόχους. Στόχος τους είναι να αποκτήσει η ΑΕΚ ένα γήπεδο αντάξιο των προσδοκιών των φιλάθλων της και της ιστορίας της ομάδας, κάτι για το οποίο δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω».

Εξάλλου, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του γηπέδου όπου θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού (σ.σ. δύο ομάδες φερεται να ζητούν τη διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ και όχι στο Παγκρήτιο Στάδιο), ο κ. Ορφανός απάντησε: «Για όλα υπάρχει η διαδικασία. Κατ' αρχήν αφορά την ΕΠΟ, η οποία είναι η διοργανώτρια του θεσμού του Κυπέλλου και μετά όλα τ' άλλα».