Αθλητικά
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 13:44

Κόκκαλης: «Δύναμη του Ολυμπιακού ο κόσμος του»

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη εγγραφής μελών.

«Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε αυτή η ιδέα δημιουργίας των μελών του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός μαζικός οργανισμός στη χώρα μας. Έχουμε τους περισσότερους φιλάθλους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη του κόσμου. Η δύναμη του Ολυμπιακού δεν είναι ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι παίκτες του, αλλά ο κόσμος του. Για να εκφραστεί αυτό, πρέπει η δύναμη και η παρουσία του κόσμου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένοι και πιο κοντά στην ομάδα. Ο καθένας μας που είναι οπαδός του Ολυμπιακού θέλει και πρέπει να προσφέρει ό,τι μπορεί», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κάλεσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να εγγραφούν ως μέλη στον σύλλογο, επισημαίνοντας πως ο μέχρι τώρα αριθμός των 83.000 μελών δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος του κόσμου. «Η συμμετοχή και η δημιουργία μελών του Ολυμπιακού δεν είναι υλική πράξη, αλλά ένα συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό. Μην νομίζετε ότι θα είχα κάνει κάποια πράγματα που έκανα στην προεδρία μου αν κοίταζα τα πράγματα ψυχρά. Μπορεί να μην έκανα ούτε το 1/3. Αυτή η οργάνωση θα καταστήσει τον Ολυμπιακό έναν μεγάλο οργανισμό, υπολογίσιμο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής της χώρας και θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει αυτοδυναμία, ώστε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον αθλητισμό όχι μόνο στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης άφησε αιχμές κατά άλλων ομάδων σχολιάζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του Ολυμπιακού για προνομιακή μεταχείριση της ομάδας. «Μας έλεγαν ομάδα του δημοσίου, αλλά άλλοι διαφημίζουν στις φανέλες εταιρείες του δημοσίου και έχουν μπει στα…άρθρα 44», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα -τόνισε ο κ. Κόκκαλης- ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Είναι ο πιο πετυχημένος αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας. Πολλές φορές ασκείται μια κριτική από ορισμένους για το τι θα γίνει στην Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβουμε και ειδικά αν μιλάμε για το ποδόσφαιρο, ότι ο Ολυμπιακός ανταγωνίζεται ομάδες που έχουν δεκαπλάσια έσοδα από αυτά που έχει εκείνος. Είναι συνεπώς μια διαδικασία στην οποία ξεκινάμε έχοντας ένα σημαντικό μειονέκτημα. Προσπαθούμε με όποια μέσα μπορούμε να ενισχύσουμε τον Ολυμπιακό σε όλα τα τμήματα. Η εγγραφή των μελών δίνει μια εμπορική δύναμη σε όλα τα τμήματα συμπεριλαμβανομένων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Εγώ μιλάω σαν απλό μέλος και όχι σαν πρόεδρος της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ. Με κατηγορούν ότι ασκώ τα καθήκοντά μου περισσότερο με οπαδική λογική και όχι με μια λογική που θα έπρεπε να έχει ένας τεχνοκράτης πρόεδρος. Μακάρι και οι άλλοι σύλλογοι να είχαν προέδρους που να ήταν περισσότερο οπαδοί των ομάδων τους και να έβλεπαν με ένα διαφορετικό πρίσμα της εξελίξεις. Το δέσιμο το δικό μου ή όλων των Ολυμπιακών με την ομάδα είναι συναισθηματικό και ο καθένας πρέπει να προσφέρει εκείνο που μπορεί. Όλοι είμαστε ίσοι ως προς το συναίσθημά μας και την αγάπη μας προς τον Ολυμπιακό. Γι’αυτό πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία εγγραφής μελών είναι πολύ σημαντική. Η δύναμή μας είναι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι και τα μέλη μας. Στην Ελλάδα υπάρχει μια φράση που χρησιμοποιείται και είναι λίγο αδόκιμη. Λένε "να βοηθήσω κι εγώ", αλλά δεν λένε πώς θα βοηθήσουν. Η διαδικασία των μελών είναι μια ουσιαστική συνδρομή στη δύναμη του Ολυμπιακού», τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης.