Πολιτική
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 16:19

Απάντηση ΥΠΕΣΔΔΑ στον Σ. Κοσμίδη περί προσλήψεων χιλιάδων συμβασιούχων

Για 312.608 προσλήψεις συμβασιούχων από την κυβέρνηση της ΝΔ κατά το χρονικό διάστημα 7/4/2004 έως 20/32006, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Κοσμίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για δημιουργία νέας γενιάς συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη, «η κυβέρνηση εξακολουθεί ως και πρόσφατα να εγκρίνει τέτοιες συμβάσεις, δημιουργώντας νέα γενιά συμβασιούχων, από δικά της παιδιά, τα οποία σύντομα συμπληρώνουν χρόνο μονιμοποίησης, με βάση τη γνωστή οδηγία». «Αν στην κατηγορία αυτή προστεθούν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι μοριοδοτούνται για την εμπειρία τους, όπως άλλωστε και όλοι οι συμβασιούχοι, γίνεται σαφές ότι τα νέα παιδιά που ενδεχομένως επιθυμούν να διαγωνισθούν για μία θέση στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν καμία τύχη, διότι οι θέσεις είτε θα έχουν καλυφθεί με μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, είτε θα καλυφθούν από πριμοδοτούμενους συμβασιούχους», επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί τον κ. Κοσμίδη για διαστρέβλωση της αλήθειας και αναφέρει πως όπως εκτέθηκε και στη Βουλή κατά τη σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, οι εγκρίσεις που υπήρξαν αφορούν, στη συντριπτική τους πλειονότητα ανανεώσεις συμβάσεων που έχουν ήδη συναφθεί. «Οι περισσότερες δε από τις ανανεώσεις αυτές αφορούν ανθρώπους που είχαν προσλάβει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και επομένως οι αριθμοί του κ. Κοσμίδη δεν αποδίδουν νέες ούτε αυθαίρετες προσλήψεις, όπως επίσης ανακριβέστατα ισχυρίζεται», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Καταλήγοντας το ΥΠΕΣΔΔΑ σημειώνει πως «για τον κ. Κοσμίδη, πέρα από την απαράδεκτη αυτή διαστρέβλωση της αλήθειας, ισχύει το “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”».