Πολιτική
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 15:00

Ο υπουργός Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τη βαθειά του οδύνη για τα θύματα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα της Δράμας, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης. Παράλληλα υπενθύμισε ότι στις διαβάσεις προτεραιότητα πάντα έχει το τρένο και ότι το 90% των δυστυχημάτων με τρένο προκαλούνται από την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δηλαδή από τους οδηγούς των αυτοκινήτων.

Ο κ. Λιάπης απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να μην ξεχνούν ότι στις διαβάσεις προτεραιότητα έχει πάντα το τρένο, σημειώνοντας ότι είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης.

Από την πλευρά ο ΟΣΕ σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποια στην ισόπεδη διάβαση όπου έγινε το δυστύχημα, δεν κατέβηκαν οι μπάρες και λόγω βλάβης δεν λειτούργησαν τα ηχοφωτεινά σήματα, σημειώνει ότι οι μπάρες λειτουργούσαν κανονικά τόσο κατά τη διέλευση της προηγούμενης από αυτή αμαξοστοιχίας περίπου 15 λεπτά νωρίτερα όσο και μετά από το ατύχημα. Στη συγκεκριμένη διάβαση δεν έχει παρουσιαστεί μηχανική βλάβη τους τελευταίους μήνες.

Εξάλλου, κατά τον ΟΣΕ, από τα σημάδια που υπάρχουν στο σημείο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι το φορτηγό προσπάθησε να διασχίσει την διάβαση κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο ΟΣΕ, στην ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει τη λύπη του για τα θύματα και τους τραυματίες, αναφέρει ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας έχουν ολοκληρωθεί και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα άνοιξε και ο επαρχιακός δρόμος Νέας Σεβάστειας - Κουδουνιών που είχε κλείσει μετά το δυστύχημα.

Όπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, 39 ετών, οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου από το Περιθώρι Δράμας, ο 18χρόνος Βασίλης Πάντσιος δόκιμος αστυφύλακας από τις Σέρρες και η 29χρόνη Πηνελόπη Μπάλα από τη Θεσσαλονίκη.