Πολιτική
Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 15:15

Δέσμευση 100.954 κιλών νοθευμένης φέτας και άλλων προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

Στη δέσμευση 100.954 κιλών νοθευμένης φέτας και άλλων μη γαλακτοκομικών προϊόντων, προέβη ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο σε προϊόντα της επιχείρησης, Αλέξανδρος Β. Λογοθέτης, Γαλακτοκομικά Προϊόντα, Κρανίδι Αργολίδας.

Στην εν λόγω επιχείρηση διαπιστώθηκε επίσης σωρεία υγειονομικών και αγορανομικών παραβάσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργήθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Πατρών του Γενικού Χημείου του Κράτους, τα δείγματα από τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας χαρακτηρίστηκαν ως Μη Κανονικά λόγω νοθείας (Παρουσία αγελαδινού γάλακτος σε τυρί που πωλείτο ως φέτα, χρήση φυτικών λιπαρών που καθιστά το προϊόν μη γαλακτοκομικό και οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή)

Επιπρόσθετα, η εγκατάσταση στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ έχει άδεια Τυροκομείου, παράγει χωρίς έγκριση και μη γαλακτοκομικά προϊόντα και χρησιμοποιεί φυτικές λιπαρές ύλες και αποβουτυρωμένη σκόνη γάλακτος.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα στοιχειοθετείται πλήθος παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που επισύρουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Όπως τονίζεται, υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες αρχές.