Πολιτική
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 22:14

Φ. Γεννηματά: Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει σημασία η γλώσσα και η εθνότητα

Με αιχμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών διανθίστηκε ο χαιρετισμός της Φώφης Γεννηματά σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας.

Με αιχμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών διανθίστηκε ο χαιρετισμός της Φώφης Γεννηματά σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει σημασία η γλώσσα , δεν έχει σημασία η εθνότητα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των Σκοπίων, όπου μ’ αυτή τη συμφωνία αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες» τόνισε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν στηριχτούμε στις ρίζες μας, σε όλα αυτά που μας ενώνουν».

«Ο σεβασμός στο παρελθόν, αποτελεί για εσάς την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον, μιας κοινότητας που ευημερεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» συνέχισε, απευθυνόμενος προς τους Πόντιους.

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στην πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου για τη θεσμική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη και με στόχο τη  διαφύλαξη και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» σχολίασε, προτού καταλήξει:

«Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονές μας. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν την αλήθεια και μια συγγνώμη».

naftemporiki.gr