Πολιτική
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 13:19

Πάχτας: «Κατέρρευσαν το ψέμα και η συκοφαντία»

Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πάχτας, απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από δύο χρόνια σε βάρος της πρώην γραμματέως του επιχειρηματία, Κ. Στέγκου, Χρύσας Τέλλια, για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς εκείνη ανακάλεσε ισχυρισμούς της σχετικά με την υπόθεση της τροπολογίας για τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης στη Χαλκιδική.

Ο κ. Πάχτας μετέβη το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου και απέσυρε την μήνυση που είχε καταθέσει μετά από ισχυρισμούς της κ. Τέλλια για το θέμα της τροπολογίας που αποχαρακτήριζε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης στην Χαλκιδική, ιδιοκτησίας του «Πόρτο Καρράς». Η πρώην γραμματέας του κ. Στέγκου είχε υποστηρίξει ότι την επίμαχη περίοδο είχε δει τον κ. Πάχτα να βγαίνει από το γραφείο του επιχειρηματία κρατώντας μία βαλίτσα.

Η κ. Τέλλια ανακάλεσε ενώπιον του Εισαγγελέα τις δηλώσεις της, λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Όπως είπε, επανόρθωσε μία αδικία, τονίζοντας ότι δεν είχε δόλο για όσα έπραξε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πάχτας υπογράμμισε πως «κατέρρευσαν το ψέμα και η συκοφαντία», ενώ ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να απαντήσει για την πολιτική του πορεία.

Πηγή ΑΠΕ