Αθλητικά
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 12:50

Έτοιμη να γράψει Ιστορία η Ρεάλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων:

Τον άτυπο τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου θα διεκδικήσουν απόψε (22/12, 18:30) στο Αμπού Ντάμπι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αλ Αΐν.

Τον άτυπο τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου θα διεκδικήσουν απόψε (22/12, 18:30) στο Αμπού Ντάμπι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αλ Αΐν.

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης και η πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, με έπαθλο τη δόξα και το τρόπαιο σε μια διεθνή διοργάνωση.

Οι Μαδριλένοι, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2014, 2016, 2017), θέλουν τη νίκη προκειμένου να γίνουν η πιο επιτυχημένη ομάδα στη διοργάνωση, καθώς μέχρι στιγμής «συγκατοικούν» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με την Μπαρτσελόνα, με τους δύο «αιωνίους» της Ισπανίας να μετρούν από τρεις κατακτήσεις.

Παράλληλα, θα γίνουν η πρώτη ομάδα με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις στη διοργάνωση. Η Αλ Αΐν μετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων ως διοργανώτρια του τουρνουά, ενώ κάνει την «παρθενική» εμφάνισή της στο θεσμό.

Η πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέκλεισε στην πορεία της τρεις πρωταθλήτριες ηπείρων. Πρώτο «θύμα» της ήταν η Τιμ Γουέλινγκτον από τη Νέα Ζηλανδία (Ωκεανία), με την Αλ Αΐν να επικρατεί 4-3 στα πέναλτι.

Στο β΄ γύρο νίκησε 3-0 την Εσπεράνς από την Τυνησία και βρέθηκε στους ημιτελικούς, όπου άφησε εκτός τη «φρέσκια» κάτοχο του Copa Libertadores, Ρίβερ Πλέιτ, στα πέναλτι.