Βολές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών εξαπολύει το υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας τους εκπροσώπους τους ότι «δεν εμφανίστηκαν» στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή.
Βολές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών εξαπολύει το υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας τους εκπροσώπους τους ότι «δεν εμφανίστηκαν» στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή.
«Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου τηρώντας τη θεσμική τάξη και θεωρώντας ότι η πρώτη συνάντηση μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου θα έπρεπε να είναι με τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών είχε καλέσει για σήμερα το πρωί στις 9.30 στη Βουλή τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκειμένου να τα ενημερώσει αναλυτικά για το τελικό σχέδιο του συστήματος μόνιμων διορισμών όπως αυτό αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών Οργανώσεων δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωσή του. Επισημαίνει παράλληλα «η άρνησή τους να προσέλθουν στη σημερινή συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας, που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα (μονίμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς) αλλά και τις χιλιάδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών προκαλεί πολλά ερωτήματα».
«Μήπως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν επιθυμούν να προχωρήσουν οι 15.000 διορισμοί; Μήπως επιδιώκουν εκ του ασφαλούς μια ιδιότυπη επαναφορά της επετηρίδας; Ή μήπως με λεονταρισμούς του τύπου ‘δεν μας αφορούν ούτε οι επιταγές του Συντάγματος ούτε και οι αποφάσεις του ΣτΕ’ θέλουν να υπονομεύσουν τη διαδικασία διορισμών;» διερωτάται το υπουργείο, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε άρνηση διαλόγου δεν δικαιολογείται και, δυστυχώς, αντικειμενικά ταυτίζεται με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνον δεν θέλουν διορισμούς αλλά δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι θέλουν απολύσεις».
Το υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνάντηση του Σεπτεμβρίου με τις δύο Ομοσπονδίες, ο υπουργός Παιδείας, είχε ζητήσει να καταθέσουν γραπτώς τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για το σύστημα μόνιμων διορισμών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ «δεν κατέθεσαν μέχρι σήμερα καμιά πρόταση εκτός από τις δημόσιες αναφορές για την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας, χωρίς να δηλώνουν τι γίνεται με τα επιστημονικά κριτήρια και, κυρίως, τι ακριβώς γίνεται με τους συγκεκριμένους περιορισμούς του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ».
«Υπάρχουν μάλιστα γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών προς τις Ομοσπονδίες που κάνουν λόγο για μέγιστη αναγνώριση προϋπηρεσίας 84 μηνών. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τελικά 120 μήνες» προσθέτει το υπουργείο, παραπέμποντας στην πρόταση για το νέο σύστημα διορισμών που παρουσίασε σήμερα.