Πολιτική
Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 14:20

Μπακογιάννη: Ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες

«Ο κ. Πάγκαλος έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και γνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες. Αυτό κάνουμε και εμείς και η μέχρι τώρα πορεία μας έχει δικαιώσει τις προσδοκίες».

Αυτό δήλωσε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από την κ. Μπακογιάννη και τον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής συνολικά.

«Σε κάθε κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική την κάνει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών συμβάλλει, εφαρμόζει, αλλά δεν καθορίζει», επισημαίνει στη συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος και προσθέτει: «Δεν έχω την εντύπωση ότι ο κ. Καραμανλής έχει την οποιαδήποτε άποψη για την εξωτερική πολιτική ή ότι θα αποκτήσει ποτέ. Με αυτήν την έννοια, η κ. Μπακογιάννη ακροβατεί. Αν καταφέρει να φθάσει στην άλλη άκρη του σχοινιού, τότε θα χειροκροτηθεί. Αν πέσει όμως, είμαι σίγουρος ότι θα ακουστεί μία φωνή από το Μαξίμου που θα λέει: "Τι χαζή... Έπεσε... Ποιος της είπε να ανέβει στο σχοινί"».