Κοινωνία
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 14:16

Συλλαλητήρια από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για το σύστημα διορισμών

Συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας οργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 1μμ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που αντιτίθεται στο σχέδιο διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς θεωρεί ότι «κινείται σε αρνητική κατεύθυνση». Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζει προσεχώς και η ΟΛΜΕ.

Συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας οργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 1μμ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που αντιτίθεται στο σχέδιο διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς θεωρεί ότι «κινείται σε αρνητική κατεύθυνση». 

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η ΔΟΕ είχε προαναγγείλει την κινητοποίηση αυτή, καθώς και την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου, αλλά και 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση την ημέρα ψήφισης του σχετικού νόμου.

Η Ομοσπονδία αναμένει πλέον την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τους άξονες κριτηρίων που έχει προαναγγείλει στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ανάλογα με το περιεχόμενο των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, θα επανεκτιμήσει τη στάση της προς την κατεύθυνση περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών της.

Και η ΟΛΜΕ

Στο μεταξύ, κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών εξήγγειλε και η ΟΛΜΕ, με δεδομένη, πέρα από την αντίθεσή της στις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, τη μη πραγματοποίηση συνάντησής της με τον Κώστα Γαβρόγλου, όπως είχε ζητήσει με συνεχείς οχλήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, πριν τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ΟΛΜΕ προχωρά πλέον στη διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 13.00, την επόμενη ημέρα από την επικείμενη εξαγγελία του υπουργού, με παράλληλη κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από 11.00 έως 14.00, ενώ ζητεί εκ νέου άμεσα συνάντηση με τον υπουργό για το ζήτημα του συστήματος διορισμών.