Κοινωνία
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 13:58

Παρέμβαση της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου στην υπόθεση ξυλοδαρμού του 19χρόνου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα και να αξιολογήσει το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατούμενους και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ανέφερε σε δήλωσή του ότι είχαν δοθεί «ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου ο 19χρονος τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, εκτός του ιατρικού ελέγχου, ο 19χρονος υπεβλήθη μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση «με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Αλλά και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι δεν διαπιστώθηκε «βιασμός» του 19χρονου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ